MENU
neandertalka 2015.

NEANDERTALKA 2015.

12. 9. 2015., drugu godinu za redom, Klub alternativnih sportova Krapina i Jurilica ekspres organizirali su brdsko biciklističku rekreativnu utrku - Neandertalku. Ove godine vrijeme nas je poslužilo, pa je i odaziv natjecatelja bio znatno veći. Prijavilo se 27 biciklista, a sudjelovale su i četiri natjecateljice na stazi dužine 23 km.

Biciklisti su krenuli ispred servisa Jurilica ekspres u 15 sati, kroz Krapinu i Podgoru. Dalje cestom za Jesenje do uspona prema Gorjaku. Tu je bio službeni start utrke.
Od starta biciklisti su vozili cestom (makadam) prema planinarskoj kući na Strahinjčici, s koje su na pola puta skrenuli prema Radoboju. U stvari, zaobilazili su Strahinjčicu sa sjeverne strane. Staza je dalje išla do sela Crneki kod Radoboja, a zatim se penjala do sela Kamenečki, te preko Šušelj brega prema Lazu krapinskom do TEP-a, gdje bi bio i cilj.

Najboljima je za obilazak staze trebalo manje od sat vremena, a najsporiji su je prošli za nešto više od dva sata.

U muškoj konkurenciji poredak je bio slijedeći:

  1. Matija Borlinić – 00:49:48
  2. Zvonimir Penezić – 00:52:27
  3. Zoran Kranjčec – 00:52:55

Poredak u ženskoj kategoriji:

  1. Gordana Kraševac – 01:23:54
  2. Milena Krznar – 01:42:12
  3. Kristina Blažinić – 01:46:15

Sve rezultate možete pogledati OVDJE

Nakon utrke, u prostoru OŠ A. Cesarca u Krapini, organizirano je kraće druženje za natjecatelje, te podjela nagrada i pehara za najuspješnije.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim natjecateljima koji su svojim odazivom omogućili održavanje utrke, suorganizatoru Krapinskom sportskom savezu, osoblju OŠ A. Cesarca na gostoprimstvu, Servisu Jurilica ekspres i Auto centru Mužar na doniranim nagradama, a i svim ostalima koji su pomogli održavanju utrke.

Pokrovitelji manifestacije su bili Krapinski sportski savez, Grad Krapina, Turistička zajednica grada Krapine i Jurilica ekspres

Donatori:

Jurilica ekspres
Autocentar Mužar

Svim sudionicima zahvaljujemo na sudjelovanju i nadamo se odazivu i slijedeće godine.

Slike uskoro!!

Facebook Twitter Google Email
podjelite sadržaj s drugima!
© www.kask.hr