MENU
vikend alternativnih sportova

2. VIKEND ALTERNATIVNIH SPORTOVA

I ove godine je Klub Alternativnih Sportova Krapina i PD Strahinjčica organizirao Vikend alternativnih sportova.

"Vikend" je počeo 20. na 21. 6. noćnim usponom na "Strahu" u noći ljetnog solsticija. Sve se odvijalo u sklopu manifestacije "Noć krapinskog pračovjeka".

Ove godine je odaziv bio daleko bolji nego prošle i nas dvadesetak se uputilo u ponoć, nakon koncerta rock sastava Vatra, put našeg omiljenog "brega". Tamo nas je u domu čekalo još petnaest planinara (malo manje odvažnih) i svi smo se lijepo zabavili. Dostojno smo ispratili najkraću noć u godini i na "Dedeku" dočekali prvi dan ljeta i sunce. Mi paraglideri, nažalost, nismo mogli poletjeti zbog magle koja je obavila dolinu, no doživljaj prvih zraka sunca koje plešu po vrhovima magle nad Zagorjem bio je veličanstven i ne treba bolja pozivnica za noćni uspon iduće godine. Kako se broj ljudi svake godine povećava moguće da nam i "Dedek" uskoro bude premali!
Sve u svemu jedno prekrasno druženje nas zaljubljenika u planine i visine koje postaje tradicionalno!

Nastavak je slijedio u nedjelju 21. 6. 2015. kada je trebala biti održana PARAGLIDING CRO XC LIGA TASK – 4.

Skupilo se 40 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Vrijeme je bilo loše za letenje, smjer vjetra krivi, ali prognoza je davala neke naznake da bi natjecanje moglo biti održano. Uz granične uvjete, organizator je ipak odlučio da se task – 4 održi. Prvi natjecatelj je poletio i odmah se dogodio incident. Zbog nepravilne reakcije pilota, došlo je do zaklapanja krila relativno nisko, tako da nije bilo vremena za oporavak kolapsa, pa je pilot pao u šumu odmah ispod starta. Na sreću nije bio ozlijeđen, a nije bilo ni materijalne štete. Ipak, prilikom pada ostao je visjeti visoko u krošnji drveta, tako da je bila potrebna intervencija gorske službe spašavanja. S obzirom na takav razvoj događaja, trka je otkazana, pa task – 4 nije održan. Neki piloti su rekreativno letjeli, a ostali su se zabavili kod planinarskog doma na domjenku koji je trebao biti organiziran nakon utrke. U konačnici, sve je ipak dobro prošlo, a piloti su bili zadovoljni organizacijom, te najavili dolazak i druge godine.

Pokrovitelj manifestacije je bio Krapinski sportski savez, Grad Krapina i Turistička zajednica grada Krapine

Zahvaljujemo se sudionicima na dolasku, a donatorima na pomoći prilikom organizacije!

Slike možete pogledati OVDJE

Facebook Twitter Google Email
podjelite sadržaj s drugima!
© www.kask.hr